Translate

6/04/2014

Opintomatka Bremeniin!

Lähtöpäivä oli lämmin ja bremenissä olikin varmasti lähemmäs 30 lämmintä. Ensimmäinen päivä 
kului mukavasti keskustassa ostoksilla.


hyvin nukutun yön jälkeen aamu bremenissä oli tosi pilvinen ja aika viileä, lähdimme todella aikaisin mercedes-benz'in tehtaalle, jossa ammattikoulun opiskelijat esittelivät meille opiskelutilojaan sekä tehdasta. 
Eli tehtaan alueella on myös ammattikoulu josta valmistuneilla on mahdollisuus työskennellä mersun tehtailla eli työpaikka on taattu. He työskentelevät koulussa mersujen parissa ja välillä ilmeisesti myös tehtaalla.
Valitettavasti tehtaan alueella kuvaaminen oli kiellettyä, joten kuvamateriaali jäi porttien ulkopuolelle.
Viimeisenä päivänä lähdimme käymään Sykessä, Saksalaisessa ammattikoulussa, joka on todella erilainen mitä meillä suomessa. Alussa oli hieman hiljaista, mutta loppuakohti kyllä jo vähän juteltiinkin kun tajuttiin että ne on ihan samanlaisia amiksia kun mekin. 
Saksassa on ilmeisesti niin että ensin haetaan työpaikka ja kun on saatu töitä autokorjaamolta, haetaan kouluun opiskelemaan ja koulussa opiskellaan juttuja mitä ei ole mahdollista opetella oikealla korjaamolla, kuten alla olevassa kuvassa opiskelijat kytkivät valoja omilla työpisteillään. Loput opetellaan korjaamossa tekemällä, koska heillä ei ole mahdollisuutta ottaa asiakastöitä kouluun koska se olisi pois korjaamoilta.
Opintomatka oli kaikinpuolin onnistunut ja luokkahenkikin parani huomattavasti, eikä juurikaan parempaa kesäloman aloitusta olisi voinut kuvitellakkaan :) 
 Hyvää kesää!