Translate

5/17/2014

kytkimen teoriaa

kytkimen tehtävä
kytkin katkaisee ja kytkee moottorin yhteyden vetäviin pyöriin. kytkinpoljinta painaessa moottorin voima ei välity vetäville pyörille, kun taas kytkin polkimen ollessa ylhäällä moottorin voima välittyy pyörille. 

kytkimen toiminta
Kuski ohjaa kytkintä kytkinpolkimella. Polkimen olless ylhäällä kytkinlevy on puristuksissa vauhtipyörän ja paineasetelman välissä. Silloin kampiakselin kautta moottorilta tuleva pyörintäliike välittyy kytkimen sekä kytkinakselin kautta vaihteistoon.

Poljinta painettaessa kytkinlevy vapautuu puristuksesta, jolloin moottorilta tuleva voima ei välity eteenpäin,


5/14/2014

puslan poisto

aamulla vaihdoin volvo xc70 raidetangon pään , jonka jälkeen aloin vaihtamaan alatukivarren etummaista puslaa.
raidetangon pää

alatukivarren kiinnitykset avataan järjestyksessä:
1alapallonivel


2 etummainen pusla

..joka muuten tässä volvossa aukesi korin sisäpuolelta
3 viimeisenä taaempi pusla, joka kannattaa avata pulttipyssyllä.


alatukivarsi

tukivartta ei saanut soviteltua prässiin joten kokeilimme ruuvipenkissä, muuten lähti mutta metallinen kehä jäi paikalleen..

joten se oli sahattava pois.

5/11/2014

renault laguna sytytyspuolan vaihto


Jennan kanssa teimme Petrin poissaollessa Renault Lagunaan 2sytytyspuolan vaihdon, mutta koska mikään ei koskaan suju niinkuin suunnitteli, puolien kiinnitysmuttereiden reijistä oli menny kierteet ja jouduimme poraamaan vanhat pois ja kiertämään uudet tilalle, mutta eihän se haittaa sillä päivän aiheena oli kierteiden korjaus.
vanha puola
olimme jo vaihtaneet uudet puolat paikoilleen mutta testatessa huomasimme kuitenkin että kaksi puolaa ei toimi vieläkään ja tulimme siihen tulokseen että keskimmäiset puolat ovat rikkinäiset.